Tjänster
Tips & Information
Om oss
Leverantör / förvaltare?
Löpande tjänster & avtal
Städning

De allra flesta bostadsrättsföreningar väljer att anlita en städfirma för sin trappstädning. Kostnaden för trapphusstädningen beror till stor del på valet av leverantör och frekvensen på städningen. Den vanligaste städfrekvensen är en gång per vecka och i regel är städbehovet större under vinterhalvåret då snö, slask och grus dras in i trapphusen. En god idé kan vara att i städavtalet inkludera extrastädningar under vinterhalvåret på de ytor som utsätts mest för nedsmutsning, d.v.s. entréer och hissar.

Ofta finns en stor spridning på prisbilden mellan de olika leverantörerna. Anbudskollen.se har en god marknadskännedom och kan matcha lämpliga städfirmor med föreningens kvalitetskrav och budget. För många BRF:er finns det stora summor att spara på att göra en städupphandling och därmed konkurrensutsätta sin befintliga städleverantör.

Det finns en stor mängd olika aktörer som arbetar med trappstädning och det kan vara svårt att sålla bland alternativen. Städbranschen är dessutom en bransch med hög personalomsättning och det kan finnas ett värde i att kontraktera en långsiktig aktör som levererar stabil kvalitet åt föreningen. Det är viktigt att kontrollera att leverantören har f-skattesedel samt nöjda referenskunder.

Det är också en god idé att säkerställa att städfirman har kompetens för att på ett skonsamt sätt behandla föreningens golvmaterial för långsiktig hållbarhet. Särskilt om trapphusen är belagda med material som kräver speciell omsorg, som exempelvis marmorgolv.
En annan aspekt att undersöka är huruvida städfirman arbetar med miljövänliga produkter samt erbjuder skäliga villkor för sin personal.

 

Föreningar som använder sig av anbudskollen.se sänker i genomsnitt sina kostnader för trapphusstädning med 25-40 procent

Fakta

Vad ska man tänka på?

  • Trappstädning
  • Lokalstädning
  • Tvättstugestädning
  • Garagestädning
  • Övriga allmänna ytor
  • Frekvens på städning

Relaterade tjänster

Om oss


Anbudskollen hjälper din bostadsrättsförening hitta tjänstebolag som kan hjälpa er. Skapa en förfrågan hos oss och och få upp till fyra svar från våra anslutna företag. Anbudskollen är en tjänst för dig som är styrelseledamot i en BRF. Vi hjälper er att analysera kostnader, identifiera besparingspotential samt hitta och jämföra förvaltare, banker, försäkringsbolag och övriga leverantörer. Anbudskollen är en tjänst från allabrf.se, Sveriges största oberoende aktör med fokus på bostadsrättsföreningar.

  • Helt gratis och utan förpliktelser
  • Oberoende från förvaltare & leverantörer
  • Jämför er förening med 1000-tals andra föreningar
  • Professionell kvalitetssäkring av leverantörer